Temmuz-Ağustos'ta gelmeyecekler ALANYA

Temmuz-Ağustos'ta gelmeyecekler ALANYA
Turizmin göz bebeği Alanya pek çok turizm sıkıntısı yanında bir de bu değişik sıkıntıyla baş başa kaldı işte o konunun ayrıntıları işte detaylar.

Alanya'nın turizm sezonunda yerli turistler artan pahalılık ve azalan alım gücü nedeniyle Temmuz ve Ağustos aylarında tatillerini ertelemek zorunda kaldı. Konaklama fiyatlarındaki %90'lık zamlar birçok tatilcinin tatil sezonunu daha ucuz olan Eylül ve Ekim aylarına kaydırmasına neden oldu.

Erken rezervasyon oranlarının %50'lere ulaşması tatil sürelerinin 15 günden 5-7 güne düşmesi ve yurtiçi alternatif tatil seçeneklerinin değerlendirilmesi yerli turistin bütçesine uyum sağlamaya çalıştığını gösteriyor.

Enflasyonun etkisiyle yerli turistlerin otel yerine pansiyon gibi daha uygun konaklama seçeneklerine yönelmesi de dikkat çekiyor. Bu durum ise turisti farklı yollara sevk etmeye devam ediyor.

Turizm sektöründe genel olarak yerli turistin talebinin devam ettiği ancak tatil alışkanlıklarının değiştiği gözlemleniyor. Aslında pek çok ilginç durumun yaşandığı tatil beldelerinde bu durumda biraz can sıkıcı bir hal almış durumda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.