Turistin Sonuncusu İse Kaçtı Gidiyor

Turistin Sonuncusu İse Kaçtı Gidiyor
Alanya plajlarının güzellikleri insanının sıcak kanlı oluşuyla her zaman büyülemeye devam ediyor bu eşsiz tarihi kültürel güzellikleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor.

Alanya bizim için tarih kokan özel bir şehir ve plajlarının sahillerinin olağan üstü oluşuyla her gelene mükemmel bir turizm ziyafeti sunacak kadar de özgür harika bir yerdir ve de son günlerde bu eşsiz şehir de farklı bir gündem konusu da hakimdir.

Alanya tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin turizmde önemli şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor ve ekonomik katkı sağlıyor ve son zamanlarda otel doluluk oranlarının geçen yıla göre %30 düşmesi yüksek fiyatların yerli ve yabancı turistleri kaçırması gibi sorunlar gündemde.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar artan maliyetler ve enflasyon nedeniyle tatil fiyatlarının yükseldiğini belirtirken Avantgarde Collection CEO'su Cenk Öztanık İstanbul ve Bodrum'daki yüksek fiyatlar yüzünden yerli turistlerin Yunan adalarını tercih ettiğini vurguluyor.

Antalya'da otel doluluk oranları %70 civarında olsa da otel fiyatlarının düşmesine rağmen maliyetlerin hala yüksek olduğu ifade ediliyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Rus turistlerin en fazla konaklayan grup olduğunu belirtirken Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Buğra Artıç Ortadoğu'dan beklenen düzeyde turist çekemediklerini söylüyor.

Bono Restoran ve Otel İşletmecisi İdris Akgül ise doluluk oranlarının geçen yıla göre %20-30 düştüğünü ve Türkiye'nin pahalı olduğunu duyan son dakika turistlerinin gelmekten vazgeçtiğini ifade ediyor.

Turizm sektörü temsilcileri fiyatların düşürülmesi ve maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini savunarak yüksek fiyatların olumsuz etkilerini hafifletmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.