Turistin Sonuncusunu Kaçırtmayı Başardık

Turistin Sonuncusunu Kaçırtmayı Başardık
Alanya şehri muhteşem görünümü plajları ve o eşsiz sahilleriyle göz doldurucudur daima turistin baş tercihi bir yer olmaya devam ediyor işte detaylar.

Alanya dünyanın en güzel şehirlerinden biridir her anlamda güzel plajlarıyla sahilleriyle turistin baş tercihini ilan etmesinin de yegane sebeplerindendir neredeyse bütün dünya turistlerinin vazgeçilmezi Alanya da son günlerde bambaşka bir durum bu şehrin gündemindedir işte detaylar.

Alanya tarihi ve doğal güzellikleriyle her zaman turistlerin gözdesi olmuştur ancak son dönemde yüksek fiyatlar nedeniyle turizmde ciddi bir düşüş yaşanmaktadır.

Özellikle de temmuz ayında otel doluluk oranları geçen yıla göre %30 azalmış yerli ve yabancı turistler yüksek maliyetler nedeniyle Türkiye yerine daha uygun fiyatlı destinasyonları tercih etmeye başlamıştır.

Ayrıeten Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar sadece orta ve üst segment tatilcilerin tatil yapabildiğini ve enflasyonla artan maliyetlerin fiyatlara yansıdığını belirtirken Avantgarde Collection CEO’su Cenk Öztanık yüksek fiyatlar yüzünden yerli turistlerin Yunan adalarını tercih ettiğini vurgulamıştır.

Antalya'daki doluluk oranları %70 seviyelerinde kalırken maliyetlerin yüksek olması otel işletmecilerini zor durumda bırakmaktadır.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Rus turistlerin en fazla konaklayan grup olduğunu belirtirken Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç Ortadoğu pazarından beklenen düzeyde turist çekemediklerini ifade etmiştir.

Yüksek fiyatlar Türkiye'nin turizm sektörünü olumsuz etkilemekte ve sektör temsilcileri fiyatların düşürülmesi gerektiğini savunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.