Turizmin Can damarı Kazançla vuruldu

Turizmin Can damarı Kazançla vuruldu
Yaz aylarında ülkemiz önemli gelir kaynaklarından biri olan Turizm de kesinlikle canlı para ile yani döviz girdi çıktısıyla dönüyor. Hal böyle olunca turisti bağlayacak şeylerde eksik aksak olunca da turist bölgeden ayrılmaya kalkıyor işte durumun detayları.

Turizm cenneti ülkemizde yaz ayı önemli gelir kaynaklarımızdan biri de turizmdir ve turizm sektörü de her geçen gün bazı eksik aksak durumlar nedeniyle darbe almaya devam etmektedir. Hal bu şekilde olunca turizmin gözdesi turist de kaçmaya başlıyor ve durum daha da can sıkıcı bir neticeye dönüşüyor işte aşağıdaki detaylarla bu durumun neticesi.

Yüksek fiyatlar ve düşen alım gücü turizm sektörünü olumsuz etkiliyor. Döviz bazındaki yüksek fiyatlar yabancı turistleri kaçırırken yerli turistler de düşen alım gücü nedeniyle tatil planlarını iptal ediyor. Bu durum özellikle Bodrum gibi turizmin gözde bölgelerinde otel doluluk oranlarının yüzde 60’lara kadar düşmesine neden oldu. Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Kurucusu Serdar Karcılıoğlu hem yerli hem de yabancı turistlerin alternatif tatil seçeneklerine yöneldiğini belirterek turizmin deniz-kum-güneş üçgeninden çıkarılması gerektiğini vurguladı. Orta sınıfın tatil yapma özgürlüğünün kısıtlandığını ve Türkiye'nin artık cazip bir turizm destinasyonu olmaktan çıktığını ifade eden Karcılıoğlu ülkenin turizm gelirlerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.