Turizmci Açtı Ağzını Yumdu Gözünü Evrilecek Boyutta Kalmadı

Turizmci Açtı Ağzını Yumdu Gözünü Evrilecek Boyutta Kalmadı
Yaşanan gündem bu seneki verimsizlik hepsi bir biri üst üste binince turizmci de bu duruma tepkisiz kalmadı işte detaylar.

Enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle 2025 sezonu için tur operatörleriyle anlaşma yapmakta zorluk yaşanıyor. Geçen yıl başarısız kur tahminleri nedeniyle bu yıl da belirsizlik hakim ve kontratlar erteleniyor.

Enflasyon ve döviz artışı turizmcileri olumsuz etkiliyor; konaklama dışındaki harcamalarda makul artışlar yapılırken konaklama maliyetleri baskı altında kalıyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ve diğer sektör temsilcileri kaynak pazarlardaki enflasyon oranları ile Türkiye'deki maliyet artışlarını dengelemeye çalıştıklarını ve özellikle Antalya'da temmuz ayında ana kontratlarla pazarlık yaptıklarını belirtiyor.

Döviz bazında yapılan artışlarla maliyetleri karşılamakta zorlanan turizmciler yeni sezon fiyatlarını belirlerken birçok faktörü göz önünde bulunduruyor.

Turizm sektöründe enflasyon ve döviz kuru baskıları nedeniyle tur operatörleriyle anlaşma yapmakta zorlanıyor. Geçen yıl kur tahminlerinin tutmaması bu yıl da belirsizlik yaratıyor ve kontratlar erteleniyor.

Özellikle konaklama maliyetlerinde baskı devam ederken diğer giderlerde kabul edilebilir artışlar yapılıyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili kaynak pazarlardaki enflasyon oranları ile Türkiye'deki maliyet artışları arasında denge sağlamaya çalıştıklarını ve temmuzda Antalya başta olmak üzere ana kontratlarla pazarlık yaptıklarını ifade ediyor.

Turizmciler döviz bazında maliyetleri karşılamakta zorlanıyor ve yeni sezon fiyatlarını belirlerken birçok faktörü göz önünde bulunduruyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.