Turizmci Döviz Kuru Çok Başka Boyuta Evrildi

Turizmci Döviz Kuru Çok Başka Boyuta Evrildi
Son dönemde turizmci enflasyon artı döviz kurlarını göstererek işlerindeki durumların yansımasını anlatmaya gayret içinde işte konuya ilişkin detaylar.

2025 sezonu için turizm sektörü kur ve enflasyon baskıları nedeniyle tur operatörleriyle anlaşma yapmakta zorlanıyor.

Geçen yıl kur tahminleri başarısız olan sektör bu yıl da tahmin yapamıyor ve kontratları erteliyor.

Enflasyon oranları ve döviz artışı arasındaki makas turizmciye olumsuz yansıyor; konaklama harici giderlerde kabul edilebilir artışlar yapılırken konaklama maliyetlerinde baskı sürüyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ve diğer sektör temsilcileri kaynak pazarlardaki enflasyon oranları ile Türkiye'deki maliyet artışları arasında denge sağlamaya çalıştıklarını gelecek sezon için Antalya başta olmak üzere temmuzda başlanan ana kontratlarla pazarlık yaptıklarını belirtiyor.

Son yıllarda döviz bazında yapılan artışlarla maliyetleri karşılamakta zorlanan turizmciler yeni sezon fiyatlarını belirlerken birçok faktörü göz önünde bulunduruyor ve kaynak pazarların bütçesine dikkat ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.