Turizmin Gözdesi Susuzlukla Mücadelede

Turizmin Gözdesi Susuzlukla Mücadelede
Susuzluk mücadelesi elbette böylesi bir turizm cennetine asla yakışmıyor ve kısa sürede çözüme kavuşturulması da acilen gerekmektedir. Şehre yaz sürecinde nüfusunun kat kat artısı turist girmektedir işte detaylar.

Turizmin merkezi Bodrum yaz aylarında nüfusu 15 milyona ulaşan bir turizm cenneti olmasına rağmen son bir yıldır su sorunu ile boğuşuyor. Geyik ve Mumcular barajlarındaki suyun tükenmesi ile su sıkıntısı kronik bir hale geldi ve Bodrum halkı ile tatilciler günlerce süren su kesintilerine karşı çeşitli çözümler üretmeye çalışıyor.

Evlerin çatılarında ve bahçelerinde büyük su tankları yerleştirilmiş banyolar ve koridorlar ise damacana ve su bidonları ile dolup taşıyor. Ancak belediye ekiplerinin traktörlerle getirdiği suyun sağlıklı olup olmadığı konusunda şüpheler var ve bu durum özellikle Turgutreis’te artan enfeksiyon vakaları ile endişe yaratıyor.

Site sakinlerinden Şeyda Ertem traktörlerle getirilen suyun analiz raporunun olmamasından ve oğlunun enfeksiyon kapmasından dolayı endişelerini dile getirirken Kaan Ertem de uzun süren su kesintilerinden yakınarak çaresizliklerini ifade ediyor. Otel işletmecileri ise depolara doldurdukları su ile müşterilerini mağdur etmemeye çalışsa da su kesintileri ve artan maliyetler nedeniyle yazı nasıl geçireceklerini kara kara düşünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.