UNESCO o çorbamızı koruma altına alıyor

UNESCO o çorbamızı koruma altına alıyor
Alanya şehrinin turizm değeri yüksek olduğu gibi bazı yöresel yemek ve çorbalarıyla da pek bir ünlü olduğunu biliyor muydunuz işte o ünlülük sadece plajlarla değil yemeklerle de devam ediyor. Unesco bu çorbaya tescil vermek istedi koruma altına alacak işte detaylar.

Alanya’nın coğrafi işaretli lezzeti Gülüklü Çorba’nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne alınması için Alanya Belediyesi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Şube Müdürü A. Çobanoğlu Davulcu ve ekibi Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Gülüklü Çorba'nın hazırlanış aşaması kayıt altına alınarak tanıtımı yapıldı.

Alanya Mutfağı’nın tanıtılması ve gastronomi alanında sağlam bir yer edinmesi amacıyla başlatılan Mutfak Mirası Alanya Projesi’nin önemli bir adımı olarak değerlendirilen bu girişim Alanya’nın zengin gastronomi kültürünün dünya çapında tanıtılmasına katkı sağlayacak.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü S. Çapa Gülüklü Çorba’nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne girmesi için gün saydıklarını belirtti işte böylelikle kültürel miras olan bu çorba daha da ünlenecek.

Alanya’nın mutfak kültürünün korunması ve tanıtılması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Bu çalışmalar sayesinde tüm dünya Alanya'yı sadece turizm bölgesi olarak tanımayacak yöresel lezzetleri konusunda da bilmiş olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.