Ürkütücü Artış Durumu Zora Sokacak

Ürkütücü Artış Durumu Zora Sokacak
Artışın böylesi pek görülmemişti ancak bu durumu zora sokabilecek bir artışa benziyor işte detaylar.

Son beş yılda Alanya'da Temmuz ayı sıcaklıkları belirgin bir şekilde artarak 2024'te 35.4 santigrat dereceye ulaştı ve meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 2020'de 30.5 derece olan ortalama sıcaklık yıllar içinde sürekli yükselerek 2024'te 4.9 derece arttı.

Maksimum sıcaklıklar da 2020'de 37.8 derece iken 2024'te 42.5 dereceye çıkarak rekor seviyeye ulaştı. Minimum sıcaklıklar da benzer bir artış gösterdi ve 2024'te 28 dereceye yükseldi.

Yağış miktarları ise 2020'de metrekareye 2 mm iken 2024'te 0.8 mm'ye düştü. İTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kuzu Alanya'nın "orta kurak" olarak sınıflandırıldığını ve su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kuzu su yönetimi yetkililerinin önleyici tedbirler alması ve sürdürülebilir su yönetim stratejileri geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Bu durum tarımsal verimlilik ve ekosistemler üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ve uzun vadede daha dirençli bir yapı için adımlar atılmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.