Yasağa Uymak İstemeyen Alanyalı Sayısı Arttı

Yasağa Uymak İstemeyen Alanyalı Sayısı Arttı
Evet o konu gündeme epey bir süre oturdu ve şimdilerde de yasağa rağmen bunu yapmak istemeyen Alanyalı sayısı hatırı sayılır rakamlara ulaşmaya doğru ilerliyor işte detaylar.

Ticaret Bakanlığı'nın berber ve kuaförlerin pazar günleri dükkanlarını kapatmasına yönelik aldığı karar 1 Temmuz 2024 itibarıyla Alanya'da uygulanmaya başlandı ve karara uymayanlara ceza verileceği bildirildi.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir Alanya'nın turizm şehri olduğunu ve esnafın yaz sezonunda çalışıp kışın iş yapamadığını belirterek esnafın pazar günleri dükkanlarını kapatmak istemediğini söyledi.

Özellikle kira ödeyen kuaförlerin büyük zorluk yaşadığını eleman çalıştırdıkları ve kira ödedikleri için dükkanlarını açmak zorunda olduklarını vurguladı. Bu karar Türkiye genelinde alınan bir karardır ve uygulama işletmelerin valilikler tarafından belirlenen pazar günleri kapatmamaları durumunda idari yaptırım uygulanmasını öngörmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.