Yatırımcının Yabancısı Alanya da Kaçmakta

Yatırımcının Yabancısı Alanya da Kaçmakta
Alanya gibi harikulade güzel bir şehirde elbette yatırımcı bazı şeyleri ayakta tutan biridir ancak belli şeyler sonrası yatırımcı küsüyorsa ve bu şehirde durmak istemiyorsa bunda başka nedenler de aramakta fayda olacaktır işte detaylar.

Alanya şehrimizde o sektörde bazı sallanmalar olduğu biliniyordu ancak bu zamana kadar bu derece bir durumdan da söz edilmiyor değildi doğrusu ve şimdi bu sektör belli başlı tehditlerin eşiğinde diyebiliriz işte detaylar.

2024 yılının ilk altı ayında yabancılara konut satışında yüzde 45'lik bir düşüş yaşandı ve Alanya'daki inşaat ve emlak sektörü temsilcileri güven ortamının kaybolduğunu belirterek yabancı yatırımcıların başka ülkelere yöneldiğini ifade etti.

TÜİK verilerine göre yabancılara konut satışları geçen yıla kıyasla yüzde 457 azalırken haziran ayında da yüzde 451'lik bir düşüşle 1440 konut satıldı.

ALEKOD Başkanı Abdullah Tuncer sektördeki tüm oyuncuların zor durumda olduğunu ve kışı geçiremeyecek hale geldiklerini söyledi ve Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker ani alınan kararların yatırımcının tepkisini çektiğini ve güvenin sarsıldığını belirtti.

İkametgah şartlarının değiştirilmesi ve yüksek faiz oranlarının da satışları olumsuz etkilediğini ekledi ve İçişleri Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerin sektöre ağır darbe vurduğunu belirten Tuncer yatırımcıların Dubai gibi ülkelere yöneldiğini ve binlerce kişinin işsiz kaldığını vurguladı.

Sektör temsilcileri hukuksal güvenin artırılması ve maliyetler açısından destek sağlanması gerektiğini belirterek hükümete çözüm önerileri sunduklarını ancak henüz bir adım atılmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.