Yeni Plaka Kod Belirdi Peki o Kod Ne olacak ALANYA

Yeni Plaka Kod Belirdi Peki o Kod Ne olacak ALANYA
Alanya plaka konusunda yeni plaka kodunu konuşuyor gündemi oluşturan bu konuda son detaylar neler ne gibi işlemler yapıldı yapılacak neler düşünülüyor işte detaylar.

Alanya son günlerde yeni plaka kodu tartışmalarıyla gündemde. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği kriterlere göre il olma potansiyeline sahip 76 ilçe arasında yer alan Alanya bu gelişme karşısında büyük bir heyecan yaşıyor.

TÜİK' in kriterleri arasında nüfus yoğunluğu nüfus artış hızı ekonomik faaliyetler gelir düzeyi ulaşım ağları coğrafi konum eğitim ve sağlık hizmetleri kültürel yapı ve idari yapı gibi faktörler bulunuyor.

yeni-plaka-kod-belirdi-peki-o-kod-ne-olacak-alanya.jpg

İl olma süreci ise TÜİK verileri doğrultusunda ilgili bakanlıklar yerel yönetimler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayı ile gerçekleşiyor.

Alanya diğer potansiyel iller olan Polatlı Yüksekova Kahta Midyat Siverek Ergani Cizre Nazilli Edremit Bandırma Lüleburgaz İskenderun İnegöl Ünye Kozan Fethiye Erciş Tarsus Akhisar Çorlu Ereğli Manavgat ve Elbistan gibi ilçelerle birlikte bu süreci sevinçle karşılıyor.

En güzel ilçeler arasında yer almaya devam ediyor ve bu haklı durum en sonunda çözümlenmiş olacaktır en kısa sürede de çözüme kavuşacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.