Yerlisi Bıktı Yabancıda Dile Geldi Yapmayın Diyecek Oldu

Yerlisi Bıktı Yabancıda Dile Geldi Yapmayın Diyecek Oldu
Alanya elbette her anlamda turisti kendine çekmeyi iyi bilen turiste hizmette sınır tanımayan bir şehir olarak anılıyor ancak son günlerde farklı bir konu çalkalanıyor ve bu da can sıkmaya devam ediyor işte detaylar.

Alanya şehrinin güzellikleri saymakla bitmez elbette turistlerde bunun çok iyi farkında ancak belli alanlarda huzuru rahatlığı konforu yerli turistten çok yabancı da istiyor ve belli şeyler onunda canını sıkmaya devam ediyor.

Konu sahillerde başkasına rahatsızlık verildiğinin farkına varmaksızın yapılan toplu halaylar başka başka işler işte bunlardan biri de sahil kısmında millete rahatsızlık vererek yapılan halay aktiviteleridir işte detaylar.

Alanya'nın Galip Dere Halk Plajı'nda halay çeken bir grup gürültüden rahatsız olan diğer vatandaşların tepkisini çekti.

Belediye binasının arkasındaki bu popüler plajda yüksek sesli müzik eşliğinde yapılan halay plaj kullanıcıları arasında tartışma yarattı.

Olayı gözlemleyen bir vatandaş bu tür etkinliklerin rahatsız edici olduğunu belirterek yetkililere seslendi ve "Lütfen sahil ve meydanlarda yüksek sesli müzik eşliğinde yapılan halay ve benzeri etkinlikleri yasaklayın!" çağrısında bulundu.

Bu durum Alanya'da sahil ve kamusal alanlarda gürültü kirliliği ile farklı eğlence anlayışları arasındaki dengeyi nasıl sağlanacağı konusunu gündeme getirdi.

Bazı vatandaşlar halayın kültürel bir değer olduğunu ve yasaklanmaması gerektiğini savunurken diğerleri ise ortak kullanım alanlarında herkesin huzuruna saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.