Yukarı çık üşü Aşağı in ısın Aynı günde iki mevsim

Yukarı çık üşü Aşağı in ısın Aynı günde iki mevsim
Aynı günde iki mevsimi yaşatan bu bölgeye insanlar hayran kalıyor üst kısma çıkınca bir üşüme alıyor oysa aşağı kısımda ise yaz sıcakları hakim işte detaylar.

Harika şehirlerimizden biri ve insan zirvesine çıkınca ayrı bir keyif alıyor aşağısına inince ayrı bir keyif daha alıyor. Her açıdan güzel bir yer. Zirvesine çıkan dağcılar aynı gün içinde iki mevsimi birden yaşadı. Geceden yola çıkan dağcılar sabah uyandıklarında tulumlarının üzerine yağan kırağı gördüler.

Kısa kollu kıyafetlerle başladıkları yürüyüşte zirveye ulaştıklarında kar montlarını giymek zorunda kaldılar. Doğanın büyüleyici güzelliklerini kaydeden dağcılar sis ve bulutların oluşturduğu görsel şölenin yanı sıra minik ayıların ayak izleri.

Uludağ'ın zirvesindeki göllerin eriyen karlarla dolup eski ihtişamına kavuştuğunu görüntülediler. Bu eşsiz deneyim dağcılar için unutulmaz bir macera oldu. dağcılar aynı günde iki mevsimi yaşadı.

Gece tulumlarında uyuyan dağcılar sabah üzerlerine yağan kırağı görünce şaşırdı. Kısa kollu kıyafetlerle yola çıkıp zirvede kar montları giymek zorunda kalan dağcılar Haziran ayında bu durumu ilk defa yaşadıklarını belirtti.

Dağcılar ayrıca minik ayı izlerini ve doğa olaylarını görüntüledi. Eriyen karların krater göllerini doldurduğu ve çığla kapanan Buzlu Göl'ün eski ihtişamına kavuştuğu gözlemlendi. Zirvede bulut ve sisin oluşturduğu görsel şölen de büyük beğeni aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.