Yüksek fiyat turistleri kaçırınca indirime baş vurdular

Yüksek fiyat turistleri kaçırınca indirime baş vurdular
Bölgede oluşan yüksek fiyatlar turistlerin kaçmasına neden olunca hal bu ya hemen fiyat indirimine baş vurmaya başladılar işte detaylar.

Yüksek fiyatlar nedeniyle Türkiye Avrupa pazarında pahalı ülkeler arasına girerken popüler tatil beldelerinde oteller beklenen doluluk oranlarına ulaşamadı. Bodrum'da oteller fiyatlarını artırdı ve doluluk oranları yüzde 70-80 seviyelerinde kaldı. Boş odaları doldurmak için yüzde 10-20 indirim uygulayan oteller özellikle temmuz ayında son dakika satışlarına yöneldi.

Sosyal medyada boş kalan Bodrum sokakları dikkat çekerken turizm sektörü temsilcileri öngörülemeyen fiyatlar nedeniyle endişeli. TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk yüksek sezon fiyatlarının zirve yaptığını ve Türkiye'nin pahalı ülkeler arasına girdiğini belirtti.

Bodrum'daki işletmeler yüksek kira ve operasyon maliyetleri nedeniyle anormal fiyatlar uyguluyor. TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı da çoğu yerin pahalılığını dile getirdi.

Bodrum'un her kesimde pahalı olmadığını ve seçeneklerin çok olduğunu ancak sosyal medyada sadece yüksek fiyatların paylaşıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.