Yunanlılar: Türkler Bizi Gerçekten Kurtardı

Yunanlılar: Türkler Bizi Gerçekten Kurtardı
İlginçtir Yunanlı işletmecilerin ağızlarından dökülen sözler tam da bu şekilde tasvir edilebilir. Peki neden Yunanı Türkler kurtardı neyden kurtardı işte detaylar.

Bu yaz Yunan adalarında tatil yapan Türk turist sayısı 182 bini geçerek adaların ekonomisine büyük katkı sağladı.

Midilli Turizm Acenteleri Derneği Genel Sekreteri Aris Lazaris Türk turistlerin adadaki harcamalarının yüksek olduğunu ve bu yıl Midilli’de ıstakoz kalmadığını belirtti.

Türk turistlerin Kuzey Avrupalılar gibi salatayla yetinmeyip daha fazla harcama yaptıklarını vurguladı.

Yunan turizmciler Türk turistlerin adaları tercih etmelerinin nedenini daha kaliteli hizmet ve uygun fiyatlar olarak açıklıyor.

Adalardaki esnaflar Türk turistlerin profesyonelce ağırlanmasının önemine dikkat çekiyor ve onları soymaya kalkarlarsa bir daha gelmeyeceklerini belirtiyorlar.

Sisam Adası'nda otel sahibi Fotini Yerondi Türk turistlerin ada ekonomisini kurtardığını ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısında düşüş olduğunu söyledi.

Dedeağaç’da lokanta sahibi Andreas Andreoglu ise Türk turistlerin balık ve deniz ürünlerine olan ilgisinden ve uygun fiyatlardan dolayı bölgeyi tercih ettiklerini ifade etti.

Yunanistan’ın kapıda vize uygulaması da Türk turist sayısını artırmada etkili oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.