Zarar Büyük Alanya Dökülmeler başladı

Zarar Büyük Alanya Dökülmeler başladı
Alanya turizmin gözdesi şehirde artık o konuda belli başlı dökülmeler var zarar ise çok büyüdü işte detaylar.

Alanya da son dönemde o konuda belli başlı dökülmeler görülmeye başladı bu nasıl iş dedirtecek hale gelen bu durumla ilgili Alanyalı şaşkın şekilde kaldı. Hal böyle olunca çözümler çareler o dökülmeler için aranmaya başlandı işte konuya ilişkin detaylar.

Bu yaz Alanya'da aşırı sıcaklar ve beklenen yağışların gelmemesi nedeniyle tarımsal üretim ciddi şekilde etkilendi özellikle avokado ve çekirdekli meyvelerde dökülmeler ve yanıklar meydana geldi bu da verim kaybına ve fiyat artışlarına yol açtı.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe üretimdeki düşüşün yanı sıra aracılarında fiyatları etkilediğini kuruyan sondajlar ve Dim Çayı ile ilgili sıkıntılar yaşandığını belirtti. Göktepe sıcaklık nedeniyle avokado ve çekirdekli meyvelerde su verilse dahi kayıpların yaşandığını bu durumun ürün fiyatlarına yansıdığını ancak fiyat artışının sadece verim düşüklüğünden değil aynı zamanda aracıların denetimsizliğinden kaynaklandığını ve en büyük zararı üreticilerin gördüğünü ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.