1.000.000 Veliden istendi 20.000 Öğretmene verildi

1.000.000 Veliden istendi 20.000 Öğretmene verildi
Özel liselerin yıllık ücretleri 1 milyon TL'yi aştı. Koç Lisesi 448 bin TL olan fiyatını %230 zam yaparak 1 milyon 50 bin TL'ye çıkardı. Robert Kolej'in yıllık ücreti ise 1 milyon 48 bin TL oldu. Bu ücretlere ek olarak yemek kırtasiye ve servis masrafları da bulunmaktadır.

Özel liselerin yıllık ücretleri 1 milyon TL'yi geçerken bu okulların diğer masrafları da dikkate alındığında aileler büyük fedakarlık yapmaktadır. Koç Lisesi'nin yıllık ücreti 1 milyon 50 bin TL Robert Koleji'nin ise 1 milyon 48 bin TL olmuştur. Yabancı kolejler 750 bin - 900 bin TL arasında değişmektedir ve özel okulların çoğu 300 bin - 600 bin TL arası ücret talep etmektedir.

Bu yüksek ücretlere rağmen öğretmenler genellikle asgari ücret civarında maaş almakta ve özel sektör öğretmenleri düşük maaş ve uzun çalışma saatlerine isyan etmektedir. Özel okullarda çalışan öğretmenlerin çoğu mutsuz ve verimsiz hale gelirken işinde mutlu ve hayat standartları iyi olan öğretmenler daha verimli çalışmaktadır.

Eğitimin başarısını okulun fiziksel şartları değil öğretmen kalitesi ve öğrenci motivasyonu belirler. Bu nedenle özel okula kayıt yaptıranların öncelikle öğretmen maaşlarını sormaları önemlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.