2024 Yılı Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2024 Yılı Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?
Lise eğitimini uzaktan tamamlayan pek çok kişi bu tarihin açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyordu. Sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beklenen o tarih paylaşıldı. Açık Öğretim 3. dönem sınavları 2024 yılında ne zaman yapılacak? Öğrenciler sınava giriş belgesini nereden alacaklar? Belgede yer alan hangi detaylara çok dikkat etmek gerekiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları Temmuz ayında yapılacak. Lise eğitimine okuldan değil de uzaktan dahil olan pek çok öğrenci, yapılacak olan sınavlara katılım sağlayacak. Ardından da sonuçlar merakla beklenmeye başlayacak.

Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılına ait bir sınav uygulama takvimi hazırladı. Takvimde Açık Öğretim Lisesi sınavları da yer aldı. Buna göre Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları için net tarih belli oldu.

AÖL 3. dönem sınavları 20 - 21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak. Öğrenciler, sınav sırasında yanlarında bulundurmaları gereken fotoğraflı sınav giriş belgesini "aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx" adresi üzerinden, öğrenci numaraları ve kendilerine özel belirlenen öğrenci şifreleri ile indirebilecekler.

Fotoğraflı olmayan sınav giriş belgesi ile öğrenciler sınava giriş yapamayacaklar. Bu nedenle Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi dahilinde fotoğrafı olmayan öğrencilerin, öğrenci bürolarına başvuruda bulunarak fotoğraflarını sisteme yükletmeleri çok önemli.

Sınav giriş belgesi üzerinde öğrencinin Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavlarına gireceği okul ve salon da yer alacaktır. Bu nedenle sınav giriş belgesi, paylaşıldığı an itibari ile alınmalı ve öğrenci sınav günü öncesinde sınava gireceği okulu mutlaka görmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.