29 Mayıs'ta Okullar Tatil Mi? Resmi Tatil Mi? Çarşamba Günü Neden Önemli?

29 Mayıs'ta Okullar Tatil Mi? Resmi Tatil Mi? Çarşamba Günü Neden Önemli?
29 Mayıs neden önemli? Başta İstanbul olmak üzere Tüm Türkiye'de okullar tatil mi ve Resmi tatil mi gibi soruların yanıtları neden araştırılıyor? Peki Çarşamba günü ders zili çalmayacak mı?

Okulların kapanmasına az bir zaman kala öğrenciler ve öğretmenler; Kurban Bayramı öncesinde Resmi kurum ve kuruluşlarda tüm çalışanlar Resmi tatilleri yakından takip ediyor. Takvimler 25 Mayıs 2024 Cumartesi'yi gösterirken pek çok kişi tarafından şu sorulara yanıt aranıyor: 29 Mayıs'ta okullar tatil mi? 29 Mayıs Resmi tatil mi?

29 Mayıs'ta Okullar Tatil Mi?

29 Mayıs 1453'te Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethederek, Doğu Roma İmparatorluğu olarak da bilinen Bizans İmparatorluğu'na son verdi. Yaşanan bu önemli olay aslında bir çağın sona erip, yeni bir çağın başlamasını da sağladı. 29 Mart 1453'te Orta Çağ sona erdi.

Ancak bu olay her ne kadar çok önemli olsa da şimdiye kadar hiç bir 29 Mayıs ülkemizde Resmi tatil olmadı. Okullar tatil edilmedi. 2024 yılı için de Çarşamba gününe özel böyle bir durum söz konusu olmayacak. 29 Mayıs'ta öğrenciler okullarına, çalışanlar işlerine gidecek. Çünkü Resmi tatil olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

10 Yorum