81 ilde duyuru yapıldı! YKS sınavı öncesi öğrencilere toplu şok!

81 ilde duyuru yapıldı! YKS sınavı öncesi öğrencilere toplu şok!
Bu yıl 8 ve 9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek YKS sınavı öncesinde öğrencilere önemli bir duyuru yapıldı. YKS'ye çalışan 81 ildeki milyonlarca öğrenci arasında devamsızlık süresini aşanlar sınıfta kalacak.

2024 yılında YKS sınavına girecek adayları ilgilendiren en önemli soru devamsızlık nedeniyle YKS sınavına girişler etkilenecek mi? Lisede yapılan devamsızlık üniversite okumak isteyen öğrencileri nasıl etkileyecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla bu yıl sınava hazırlanan öğrencilere devamsızlık yapma hakkı verilmedi. Bu sebeple Bakanlık tarafından yönetmelikte belirtilmiş olan devam usulü dikkate alınarak liselerde derslere girmek zorunlu hale getirilmiş olundu. Sınava çok az bir süre kala öğrenciler en fazla ne kadar devamsızlık yapabilirim? sorusunu araştırırken Bakanlığın sıkılaştırılmış devamsızlık takibine takıldı.

Devamsızlık Kuralını İhlal Eden Öğrenciye Ne Olacak?

Devamsızlık kuralını ihlal eden öğrenci dersleri başarılı olsa da sınıfta kalabilecek. Kural ihlali yapan öğrencileri ilgilendiren işte yönetmelikteki o madde…

Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık kararı ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor:

“Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün toplamda 30 günü aşan öğrenci ders puanı ne olursa olsun başarısız sayılır ve öğrencinin bu durumu yazılı olarak veliye bildirilir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.