81 ile gönderildi! MEB’de bir ilk! Okullara veda festivali!

81 ile gönderildi! MEB’de bir ilk! Okullara veda festivali!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl başlatılan yıl sonu faaliyet haftası etkinlikleri için resmi yazı 81 ilde tüm okullara gönderildi. O genelgede ilk kez festival kelimesine yer verildi. Okullara Veda Festivali nedir, nasıl bir uygulanacak? İşte detaylar

Öğrencilerin yaz tatiline daha keyifle girmesini sağlamak amacıyla başlatılan yıl sonu faaliyet haftası büyük ilgi görüyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala bakanlık resmi internet sitesi üzerinden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilmesi için özel paylaşımlarda bulunuyor.

Öğrencinin analiz ve becerilerini güçlendirebilmek, paylaşmanın önemini vurgulamak ve empati yeteneğini geliştirebilmek için öğretmenler eşliğinde etkinliklere katılması sağlanacak.

Okula Veda Festivali Nedir?

Bakanlık tarafından resmi ve özel tüm okullara gönderilen “adeta festival havası ile kapanması amacıyla bir faaliyet planı ve etkinlik hazırlığı” yapıldı. Uygulama kılavuzu 81 ili ile paylaşıldı.

10 ve 13 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek son faaliyet haftası okullarda öğretmen ve öğrencilerle birlikte planlanacak. Örnek planlama tablosuna ulaşmak isteyenler faaliyet haftası etkinlik takvimine göz atabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.