Alanya Üniversitesi'ne uluslararası ilgi

Alanya Üniversitesi'ne uluslararası ilgi
Kazakistan'ın Almatı şehrinde gerçekleştirilen fuara Alanya Üniversitesi damga vurdu. Gerçekleştirilen fuara ülkemizden 12 üniversite katıldı.

İpekyolu Türk üniversiteleri fuarına ülkemizden Alanya Üniversitesi de dahil olmak üzere toplamda 12 üniversite katıldı.

Söz konusu fuar 27 Nisan 2024 tarihli ve 32529 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetesi'nde yayımlanan 8406 sayılı karar ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması'na dayanarak düzenlenmiştir.

Kazakistan'ın Almatı şehrinde Cumhuriyet Sarayı'nda düzenlenen 3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Kayıt ve Tanıtım Fuarı, Türkiye'den 12, Kazakistan'dan ise 13 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik, Türk ve Kazak üniversiteleri arasındaki eğitim iş birliğini güçlendirmeyi ve kültürel bağları pekiştirmeyi hedefledi. Almatı'da gerçekleştirilen fuarda, Alanya Üniversitesi standında yoğun kalabalık gözlendi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.