Alanya'da 3 okulda öğrencilere yaz boyu ücretsiz kurslar verilecek

Alanya'da 3 okulda öğrencilere yaz boyu ücretsiz kurslar verilecek
Bilindiği üzere okullar 14 Haziran tarihinde tatile girecek. Söz konusu okulların tatile girecek olmasından dolayı öğrencilerin 3 ay boyunca eğitimle meşgul olmalarını isteyen Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere tüm il ve ilçelerimizde belirlenen kurs merkezlerinde ders verilmesi için harekete geçti. Peki hangi okullarda öğrencilere kurs verilecek? Başvurular ne zaman başlıyor? Başvurular nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...

Yaz kursları için başvurular 3-12 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Hem öğretmen hem de öğrenci başvuruları 3 - 12 Haziran tarihleri arasında alınacaktır. Başvurulara öğretmenler ve öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-kurs modülü üzerinden erişebilecektir.

Öğretmenlerin görevlendirme işlemleri ise 12-23 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Öğretmen bulunmaması durumunda ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır. Kurs sınıfları ise 24 - 28 Haziran tarihleri arasında oluşturulacaktır.

Okullarda söz konusu yaz kursları kapsamında bilişim teknolojileri, görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi derslerinde kurslar verilecek. Öğrencilerin kursları 29 Ağustos tarihine kadar sürecek. Söz konusu kurslar 1 Temmuz tarihinde başlayacaktır. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere kurslar verilecek.

İlçemizde söz konusu kurslar aşağıdaki üç okulda faaliyet gösterecektir.

Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi

Hidayet Görgün Ortaokulu

Jülida Akça İlkokulu

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.