Alanya'da öğrencilerin ders kitapları okullar tarafından geri istenecek

Alanya'da öğrencilerin ders kitapları okullar tarafından geri istenecek
Tüm yurtta her eğitim öğretim yılının sonunda olduğu gibi 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılının sonunda da tüm kademelerde ücretsiz olarak ders kitapları dağıtılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okullar söz konusu kitapları önceki yıllarda kendileri satarak okul aile birliklerine gelir elde ediyordu. Bu sene ise bakanlık farklı bir uygulamaya gidecek.

Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı" kapsamında her yıl düzenli olarak okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenlerin kullanımı için gönderilen ders kitaplarının, Haziran ayı ders yılı yıl sonunda (karne haftası) tüm resmi ve özel okul ve kurumlardan zorunluluk esasına göre toplanılması, aynı zamanda evlerde bulunan, artık kullanılmayan eski kitap, kâğıt ve defter gibi malzemelerin de gönüllülük esasına göre okullarımıza getirilmesine yönelik bilgilendirmelerin yapılmasının istendiği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazılarla talep edilmiştir.

Buna göre ilçemizde de söz konusu ders kitapları toplanacak ve belirlenen bir depoda toplanacaktır. Söz konusu geri dönüşüm işlemleri milli eğitim müdürlüklerince yerine getirilecektir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.