AÖF Dev Zamla Zamlandı

AÖF Dev Zamla Zamlandı
Açık Öğretim ücretlerine belirgin oranda zam yapıldı. İşte o zammın detayları işte konuya dair ayrıntılar.

Dışarıdan okumak olarak bildiğimiz AÖF yani Açık Öğretim okulları bu yıl zam kararı aldı ve belirtilen zam rakamlarını öğrencilerin ödemesine sundu işte o karara ilişkin detaylar ve işte o ayrıntılar şu şekilde gelişti.

Açık Öğretim Fakültesi'nin (AÖF) kayıt ücretlerinde bu yıl önemli bir artış yaşandı. Sınavsız ikinci üniversite programlarının kayıtları başladı ve geçen yıl 1.180 TL ile 2.080 TL arasında değişen dönemlik ücretler bu yıl yapılan zamlarla birlikte önemli ölçüde arttı. Örneğin dönemlik ücreti 1.180 TL olan bölümler yüzde 69 oranında bir artışla 1.995 liraya yükselirken 1.565 TL olan bölümler ise yüzde 55 artışla 2.430 lira oldu.

Anadolu Üniversitesi (AÖF) sınavsız ikinci üniversite programlarında kayıt ücretlerinde belirgin bir artış gerçekleştirdi. Önceki yıl dönemlik kayıt ücretleri bin 180 TL ile iki bin 080 TL arasında değişirken bu yıl yapılan zamlarla birlikte bu ücretler bin 995 TL ve iki bin 430 liraya yükseldi. Yabancı dil eğitimli programların ücretleri ise yüzde 63 oranında artış göstererek üç bin 400 TL'ye ulaştı. Bu artışlarla birlikte kayıt ücretlerinin önemli ölçüde yükseldiği gözlemleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.