AÖL 3.dönem sınavı kayıt yenileme işlemleri! Aktif, donuk ve silik öğrenciler için son gün!

AÖL 3.dönem sınavı kayıt yenileme işlemleri! Aktif, donuk ve silik öğrenciler için son gün!
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı 3. dönem sınavlarına başvuracak olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Bakanlık konuyla ilgili aktif, donuk ve silik öğrenciler için son gün paylaşımında bulundu. İşte detaylar

Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde ders seçme işlemlerini başlatmak isteyen hak sahiplerinin kayıt yenileme işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Bu yıl AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri 20 Mayıs tarihinde sona eriyor. Kayıt yenileme başvurusunda bulunacak öğrencilerini 250 TL sınav katılım bedelini online platform üzerinden ödeyerek yenileme işlemini tamamlaması gerekecek.

Bakanlık tarafından bu yıl için belirlenen 250 TL sınav katılım ücreti anlaşmalı bankalar üzerinden yapılacak. Online ortamda kayıt yenileme başvuru ücretini ödemek isteyenler odeme.meb.gov.tr adresinden ilgili alana ulaşabilir.

Açık Öğretim fakültesinde eğitim görüyor olup öğrencilik durumu donuk, aktif veya silik durumda olan öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini 20 Mayıs mesai bitimine kadar yapabilecek. Kayıt yenileme başvurusu yapıldıktan sonra ders seçimlerinin tamamlanması gerekiyor. 20 Mayıs son gün olarak belirlenen kayıt yenileme işlemleri sona erdikten sonra ders seçimi yapmak isteyenler bu hakkını kullanamayacak.

AÖL 3.Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

Bu sebeple Bakanlık tarafından yapılan duyuruda 3. dönem sınavları için kayıt yenileme işlemlerinin yapıldığı dönemde ders seçim ve sınav merkezi belirleme işlemlerinin de yapılması talep edildi.

20 ve 21 Temmuz tarihlerinde üç farklı oturumda gerçekleşecek Açık Öğretim lise sınavları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyenler 3. dönem yazılı sınav duyurusu linkine tıklayarak ilgili ekrana ulaşabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.