Az Maaşlı Öğretmenlerin neden Maaşı Az Belli Oldu

Az Maaşlı Öğretmenlerin neden Maaşı Az Belli Oldu
MEB az maaşlı öğretmenlerin neden maaşlarının az olduğu ortaya çıktı işte detaylar.

Emekli öğretmenlerin maaşlarının düşük olmasının nedenleri nihayet ortaya çıktı ve özellikle yeni emekli olacak ve halihazırda emekli olan öğretmenler maaşlarının neden az olduğunu sıkça sorguluyorlardı ve de bu durumun başlıca sebepleri arasında ek dersler tazminatlar ve sınav görevleri gibi meslek içi hesaplamalar yer alıyor.

Öğretmenlerin maaşları ek göstergelerle düzenlenmediği için sabit maaşları üzerinden kesintiler yapılmakta ve bu kesintiler emekli olduklarında da devam etmektedir. Şube müdürlerinin maaşlarının öğretmenlerden daha yüksek olması da önemli bir faktördür. Şube müdürlerinin kök maaşları öğretmenlerin kök maaşlarından daha yüksek olduğundan emekli öğretmenlerin maaşları da bu farktan olumsuz etkilenmektedir. Bu durum emekli öğretmenlerin maaşlarının neden az yattığını açıklamaktadır. Öğretmenlerin aldığı ek ders ve sınav görevleri gibi ekstra ücretler emeklilik maaşlarına yansımamakta bu da maaşlarının düşük görünmesine sebep olmaktadır. Emeklilikte yaşanan bu kesintiler öğretmenlerin çalışma hayatları boyunca elde ettikleri hakların tam anlamıyla karşılanmaması sonucunu doğurmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.