Bakan TEKİN altını çizerek belirtti 9. sınıf telafi sınavı…

Bakan TEKİN altını çizerek belirtti 9. sınıf telafi sınavı…
Milli Eğitim Bakanlığı dört dersten başarısız olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacağı yeni uygulamayı dokuzuncu sınıf öğrencileriyle başlattı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise şunları sarf etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 9. sınıflarda 4 dersten başarısız olan öğrenciler için sınıf tekrarı uygulamasının başladığını ve telafi sınavlarının yapılabileceğini açıkladı. Telafi sınavlarının bayram sonrasında sınıfta kalan öğrenci sayısına göre belirleneceğini belirtti.

Tekin eğitim danışmanları ve öğretmenlerin bu uygulamayı doğru bulduğunu ve bununla beraber öğrencilerin telafi sınavlarının da gündeme gelmesini istediğini ifade etti. Eğitim Danışmanı Nur Erdem Özeren telafi sınavlarının üniversitelerdeki bütünleme sistemi gibi bir fırsat sunabileceğini belirtti.

30 günden fazla devamsızlık yapan öğrencilerin başarısız sayılarak sınıf tekrarı yapacağını ve bu konuda herhangi bir affın gündemde olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.