Bakan TEKİN önemle uyardı Eğitim başlangıç…

Bakan TEKİN önemle uyardı Eğitim başlangıç…
Bakanımız Tekin bu konuda ısrarla uyarılarda bulundu ve işte eğitim başlangıç konusunda detaylar işte ayrıntılar.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 720 bin öğretmenin yeni müfredat kapsamında eğitim alacağını ve eğitimlerin 2 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Yaz tatilindeki öğretmenlere hitap eden Tekin Eylül ayında öğretmenlerin yeni müfredata hazırlıklı olacağını belirtti. 26 farklı dersin kitap yazım sürecinin devam ettiğini ve mesleki çalışma programı kapsamında bu yıl ilk kez yeni müfredat konusunun okullarda ele alındığını açıkladı.

Eğitim programı teorik ve pratik bilgileri içerecek şekilde planlandı ve seminerler atölye çalışmaları ve online modüllerle desteklenecek. Yeni müfredatın aşamalı olarak uygulanacağını ve ilk aşamada ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin bu müfredatla eğitime başlayacağını belirtti.

Bakan Tekin öğretmenlerin müfredata uygun ders verebilmesi için kapsamlı bir eğitim sürecinden geçeceğini vurguladı. Eğitimlerin hedefleri arasında öğretim yöntem ve teknikleri değerlendirme ve ölçme yöntemleri teknoloji entegrasyonu gibi konular bulunuyor.

Bu sürecin Türkiye'nin eğitim sisteminde önemli bir değişim olacağını ve öğretmenlerin katkısıyla yeni müfredatın başarılı bir şekilde uygulanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.