Bir zayıfı olan öğrenci bile sınıfta kalacak

Bir zayıfı olan öğrenci bile sınıfta kalacak
Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamış olduğu iş takvimi gereği tüm eğitim kademelerinde eğitim öğretimin 14 Haziran tarihinde sona ereceğini bildirmişti. 14 Haziran tarihinde öğrenciler karne almadan önce sınıf Tekrar yapacak olan öğrenciler belirlenecek. Peki karnesinde bir tane zayıf bile olan öğrenci nasıl sınıfta kalacak?

10 Haziran Pazartesi gününden itibaren sene sonu şube öğretmenler kurulu toplanacak. İlköğretim Kurumları yönetmeliğin 36 maddesine göre karnesinde en az bir dersten zayıfı olan öğrenci sene sonu şube öğretmenler Kurulu kararıyla sınıf geçecek veya sınıfta kalacak.

Türkçe dersi 70'in altında olan Diğer dersleri ise 50'nin altında olan öğrenciler sene sonu şube öğretmenler kurulu kararı ile Sınıflarını geçecekler veya sınıfta kalacaklar. Söz konusu sene son öğretmenler kurul toplantısına hakkında karar verilecek olan öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler yer alacak. Buna göre bu öğretmenlerimiz öğrencilerin geçmesi veya kalması yönünde oy kullanacaklardır.

Çoğunluğun vermiş olduğu karara göre öğrenciler sınıfta kalacaklar veya bir üst sınıfa geçeceklerdir. Yani öğrencilerin sınıfta kalıp geçmeleri tamamen öğretmenlerinin inisiyatifinde gerçekleşen bir olay olacaktır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.