Devamsızlık affı gelecek mi? On binlerce öğrenci bekliyor

Devamsızlık affı gelecek mi? On binlerce öğrenci bekliyor
14 Haziran Cuma günü tüm yurtta eğitim öğretim faaliyetleri sona ermiş olacak. 2023 2024 eğitim öğretim yılının sonu gelmiş olacak. Devamsızlık sınırını çoktan aşmış olan öğrenciler ise devamsızlık affının gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peki devamsızlık affı gelecek mi? Detaylar haberimizde...

2023 2024 eğitim öğretim yılı sona ermesine bir aydan az bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda öğrencilerin okula devam sorunları ile ilgili problemleri çözmek adına caydırıcı önlemler aldı.

Ancak öğrenciler söz konusu tedbirler neticesinde belirlenen kurallara uymamaları durumunda Sınıfta kalmak durumunda olacaklar. İlköğretimde öğrencilerin sınıfta kalıp kalmamaları tamamen velilerinin isteği doğrultusunda yürütülen bir işlemken Ortaokulda şube rehber öğretmenleri yıl sonu toplantısında alınan karar neticesinde öğrenciler sınıfta bırakılır.

Ancak lisede öğrenimlerine devam ettiren öğrenciler için durum farklıdır. Lise öğrencileri ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 36. maddesine göre başarı durumları Her ne olursa olsun yılda 10 günden fazla devamsızlık yapmaları durumunda sınıfta bırakılacaklardır.

Söz konusu kuralın esnetilmesi veya ilgili öğrenciler için bir af çıkartılması durumu ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın sıcak bakmadığı bir uygulamadır. Özellikle lise öğrencilerinin Örgün öğrenimi bırakıp açık öğretime yönelmeleri durumundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretime devamı zorunlu tutmuştur.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.