DYK Başvuruları Nerden Nasıl Ne Zaman Yapılacak

DYK Başvuruları Nerden Nasıl Ne Zaman Yapılacak
MEB DYK başvuruları tam olarak nereden yapılacak ne zaman yapılır ve nasıl yapılacak işte detaylar.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı için öğrenci ve öğretmen başvuruları 5-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

Öğrenciler başvurularını e-kurs modülü üzerinden gerçekleştireceklerdir ve bu süreç https://eokulyd.meb.gov.tr/VbsSSOGiris.aspx?URL=https://e-kurs.meb.gov.tr/eokulgiris.aspx adresi üzerinden yürütülecektir. Kurslar 2 Eylül'de başlayacak olup ortaokul 8. sınıf öğrencileri liselerin 11. ve 12. sınıf öğrencileri ve lise mezunları başvuru yapabilecektir. DYK kapsamında açılacak olan kurslar Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) derslerine yönelik olacaktır.

Başvuruların e-kurs modülü üzerinden yapılması süreçteki etkinlik ve erişilebilirlik açısından önem taşımaktadır. Özellikle sınavlara yönelik bu kurslar öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. DYK’nın sunduğu bu fırsatlar öğrencilerin ihtiyaç duydukları ek destekleri alarak başarılı olmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu sebeple başvuru yapacak öğrencilerin ve öğretmenlerin belirtilen tarihler arasında gerekli işlemleri tamamlamaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.