Fenomen öğretmenlerin maaşları kesilecek

Fenomen öğretmenlerin maaşları kesilecek
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından duyurulan yeni düzenlemelerle öğretmenlerin sosyal medya kullanımları sıkı denetim altına alınıyor.

Tasarıda yer alan bilgilere göre sosyal medya fenomeni olma çabası içinde öğrenci görüntüleri paylaşan öğretmenlere yönelik cezai yaptırımlar artırılıyor. Sosyal medyada dikkat çekmek için öğrenci görüntüleri paylaşan ancak veli izni almayan öğretmenlere kınama cezası verilmesi planlanıyor ve bu kınama sicil dosyalarında beş yıl süreyle kayıtlı kalacak.

Fenomen öğretmenlerin maaşları kesilecek

Söz konusu öğrencilere kötü örnek olabilecek davranışlar sergileyen öğretmenlere maaş kesme cezası uygulanacak bu davranışlar arasında argo kullanımı ve eğitim sürecinde bakanlık politikalarına aykırı faaliyetler bulunuyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı şiddete karşı daha sert yaptırımlar içeriyor ve TBMM'ye sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.