İlk ve ortaokul çağında çocuğu bulunan aileye müjde! Aylık ödemeler başladı!

İlk ve ortaokul çağında çocuğu bulunan aileye müjde! Aylık ödemeler başladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şartlı eğitim yardımları kapsamında düzenli destek ödemelerine başladı. Sadece kimlik kartı ile başvuruda bulunanlar aylık destek ödemesinden faydalanacak. İlk ve ortaokul çağındaki çocuğa yönelik yapılan işte o destek ödemesi

Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimde fırsat eşitliği yakalamalarını sağlayacak her türlü destek Bakanlık tarafından verilmeye devam ediyor. İçinde bulunduğu toplumda eşit şartlarla eğitim görmekte zorluk çeken çocukların devlet eliyle desteklenmesi için nakit ödeme yapılıyor.

Şartlı eğitim yardımı kapsamında yapılan bu ödemeler öncelik annede olacak şekilde, 18 yaş üstü aile bireyleri tarafından yapılan başvuru neticesinde değerlendirmeye alınıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım programı içinde yer alan eğitim yardımı kapsamındaki şartlı eğitim yardımı ilköğretim ve ortaöğretim çocukları için yapılıyor.

Şartlı Eğitim Yardımı Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ödemeler her ay için hesaplanarak iki ayda bir hesaba yatırılıyor. Şartlı eğitim yardımı kimlik belgesi ile birlikte yapılan başvuru neticesinde değerlendirmeye alınıyor. Sosyal güvencesi bulunmayan 3294 sayılı kanun kapsamı içerisinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen aileler örgün eğitim gören çocukları için destek alabiliyor.

Okulun açık olduğu aylarda bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla ancak bu destek ödemesi yapılıyor. ilk ve ortaöğretim çağında çocuğu bulunan ailelerin faydalanabildiği destek ödemesi ne kadar oldu?

Şartlı Eğitim Yardımı Destek Ödemesi Ne Kadar Oldu?

İlköğretim:

  • Erkek öğrenci aylık ödeme tutarı 90 TL

  • Kız öğrenci aylık ödeme tutarı 100 TL

Ortaöğretim:

  • Erkek öğrenci aylık ödeme tutarı 130 TL

  • Kız öğrenci aylık ödeme tutarı 150 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.