İOKBS Bursu Ne Kadar 2024?

İOKBS Bursu Ne Kadar 2024?
İOKBS bursu ne kadar 2024 sorusunun yanıtı şu sıralar internet ortamında ciddi anlamda merak ediliyor. 21 Nisan'da girilen İOKBS Bursluluk Sınavı sonuçları bugün açıklandı. Peki Milli Eğitim Bakanlığı burs ücretinin kaç TL olacağına ilişkin bir açıklamada bulundu mu? Burs alan öğrenciler kaç TL alıyor?

İOKBS bursu ne kadar 2024 yılının şu anda ilköğretim ve ortaöğretim eğitimi alan öğrenci ve velileri tarafından en çok sorulan soruları arasında yer alıyor.

21 Nisan 2024 Pazar günü ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının katılımı ile yapılan İOKBS bursluluk sınavı sonuçları 17 Mayıs 2024 Cuma günü yani bugün 12.45 itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenilebilecek olan sınav sonuçları, öğrenci ya da velinin talebi üzerine okul müdürlüklerinden de mühürlü ve onaylı olarak alınabilecek. Ancak sonuçlar öğrencilerin adreslerine göndeirlmeyecek.

İOKBS Bursu Ne Kadar 2024?

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, İOKBS Bursluluk Sınavı'na, başarılı olup burs hakkı elde etmek için girdiler. Dolayısı ile şimdilerde en çok merak edilen konu, sınav sonucunda başarılı olan öğrencilerin ne kadar, kaç TL burs alacağı.

Milli Eğitim Bakanlığı, henüz, 2024 İOKBS bursunun ne kadar olacağına dair bilgi paylaşımında bulunmadı. Ancak burs tutarları memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanıyor. Ve Ocak ayında memur maaşlarına %49.25 oranında zam yapılmıştı.

2023 yılı Temmuz - Aralık ayı burs ücreti 863 TL olarak yatırılıyordu. Yapılan memur zammının ardından burs ücreti Ocak - Haziran ayları arasında 1.514 TL olarak belirlendi. Bu tutar, 2024 Temmuz ayı itibari ile memur maaşlarına yapılacak zam oranında arttırılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.