İşte MEB’in o Radikal Kararı

İşte MEB’in o Radikal Kararı
MEB o konuda radikal bir karar imza attı ve işte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce 81 ilde ruhsatsız eğitim kurumlarını kapatma kararı aldı. 1 Eylül 2023'te başlatılan kapsamlı mücadele kapsamında bakanlığa 5.181 ruhsatsız kurs ihbarı yapıldı. İnceleme ve soruşturmalar sonucunda yaklaşık 2.000 kurs tespit edilerek yüzlercesi kapatıldı ve 80 milyon lira para cezası uygulandı.

Bakanlık izinsiz eğitim faaliyetlerini ihbar etmek için "İzinsiz Eğitim Faaliyeti İhbarı" linki oluşturmuş bulundu.

Yeni eğitim yılı başlamadan önce tüm kaçak kursların kapatılacağı velilerin çocuklarını kayıttan önce QR kod ile kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı.

MEB 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan önce ruhsatsız eğitim kurumlarına karşı aldığı yeni kapatma kararını duyurdu.

81 ilde geçerli olan bu karar kapsamında izinsiz faaliyet gösteren 2 bine yakın kurs tespit edildi ve yüzlercesi kapatıldı. Bu kurslara toplamda 80 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Bakanlık izinsiz eğitim faaliyetlerini ihbar etmek için bir internet linki oluşturdu ve velilere çocuklarını kayıt ettirmeden önce QR kod ile sorgulama yapmaları gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.