İşte Öğrencilerin En Mutlu Olduğu Şehir

İşte Öğrencilerin En Mutlu Olduğu Şehir
Öğrencilerin en mutlu olduğu şehri merak ettiniz mi hiç işte öylesi bir cevap ki şaşırtıcı gelecek ama işte o detaylar işte ayrıntılar.

Öğrencilerin en çok sevdiği şehirler arasında Eskişehir Mersin Ankara Edirne Çanakkale gibi şehirler öne çıkarken İstanbul zorluklarına rağmen sunduğu imkanlarla vazgeçilmez kalıyor.

Eğitim kalitesi akademik kadro yurtdışı imkanları ve öğrenci kulüpleri üniversite seçiminde önem arz ediyor. Üniversitenin bulunduğu şehrin de öğrencilerin yaşam kalitesini etkilediği vurgulanıyor.

UniArLab'ın 2024 Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasına göre Eskişehir Mersin Ankara Edirne Çanakkale ve Balıkesir gibi şehirler yüksek memnuniyet oranlarına sahipken Muş Hakkari Şırnak Bingöl gibi şehirler düşük memnuniyet oranlarıyla dikkat çekiyor. Eskişehir uygun ev kiraları ve eğlenceli sosyal hayatıyla öğrencilerin ilk tercihi olurken Ankara köklü üniversiteleri ve geniş öğrenci kitlesiyle öne çıkıyor. Edirne ucuz ve huzurlu yaşamıyla; Çanakkale ise güvenli yaşam ve burs imkanlarıyla öğrencileri cezbederken Balıkesir'de belediyenin öğrencilere sağladığı ücretsiz ulaşım ve su gibi imkanlar dikkat çekiyor.

İstanbul ise yüksek yaşam maliyetlerine rağmen staj ve iş olanakları bilimsel etkinlikler ve konferanslarla öğrencilerin ilgisini çekiyor. 2024 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda Yıldız Teknik Üniversitesi en yüksek puanı alırken İstanbul Esenyurt Üniversitesi en düşük puanı aldı. Öğrenci tercihleri arasında kişisel ilgiler bölümün iş olanakları üniversitenin sunduğu imkanlar ve şehir dışı tercih etmeme gibi faktörler öne çıkarken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi gibi okullar öğrencilerin tercih ettiği kurumlar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.