İşte Üniversite Yeni Harç Miktarları

İşte Üniversite Yeni Harç Miktarları
2024 yılı üniversite yeni harç miktarları üniversite okuyanlar için belli oldu işte detaylar.

2024-2025 akademik yılı için üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri belirlendi. Yeni karara göre birinci öğretim veya açık öğretimde yer alan ve eğitim süresini aşmayan öğrenciler ödeme yapmayacak katkı payı tutarları %40 artacak ve devlet tarafından ödenecek.

Şehit yakınları gaziler engelliler depremzedeler ve Gazze'de ikamet eden öğrenciler ise çeşitli muafiyet ve indirimlerden faydalanacak. Yabancı dilde öğretim yapan programlarda ücret 15 kat alınacak.

İkinci öğretim programlarındaki öğrenci sayısı az ise öğrenciler birinci öğretime aktarılabilecek. Lisansüstü öğrenciler de bu haklardan yararlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazetede yayımlanan karara göre birinci öğretim veya açık öğretimde yer alan ve eğitim süresini aşmayan öğrenciler ödeme yapmayacak ancak katkı payları yüzde 40 artarak devlet tarafından ödenecek.

Şehit yakınları gaziler ve yakınları engelli öğrenciler ve olağanüstü hal ilan edilen bölgelerde yaşayanlar gibi özel durumdaki öğrencilere muafiyet veya indirim sağlanacak.

Yabancı dilde öğretim yapan programlar ikinci öğretim ve uzaktan eğitimde lisansüstü programlar gibi bazı programlar için ücretler belirli oranlarda artırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.