Karne Günü Okula Gitmek Zorunlu Mu? Okula Gitmeyen Öğrenci Ceza Alacak Mı?

Karne Günü Okula Gitmek Zorunlu Mu? Okula Gitmeyen Öğrenci Ceza Alacak Mı?
Pek çok öğrenci ve veli merak ediyor: Karne günü okula gitmek zorunlu mu? Milli Eğitim Bakanlığı konuya yönelik bir açıklama yaptı mı? Okula gitmeyen öğrenciye ceza uygulanacak mı?

Yarın okullarda karneler dağıtılacak. Ancak gerek havaların sıcak olması, gerekse de Kurban Bayramı dolayısı ile pek çok kişi evinden çıkmak istemiyor ya da belki tatile erken çıkmak istiyor. Bu aşamada pek çok kişi karne günü okula gitmek zorunlu mu sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor.

Karne Günü Okula Gitmek Zorunlu Mu?

Gerek veliler, gerekse de öğrenciler notlarına ve devamsızlık durumlarına e-Okul.meb.gov.tr adresi üzerinden online olarak bakabiliyorlar. Bu da beraberinde karnenin bir simge haline gelmesine neden oluyor. Artık geçmişte olduğu gibi, karne günü okula gitme heyecanı yok!

Peki heyecan olmaması demek okula gitmenin zorunlu olma gerçeğini değiştiriyor mu ya da karne günü okula gitmek zorunlu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, karne günü okula gitmenin zorunlu olduğuna dair yapılmış bir açıklama bulunmuyor. Herhangi bir neden dolayısı ile karnesini 14 Haziran 2024 Cuma günü okuldan alamayacak olan öğrenciler, karnelerini ve belgelerini daha sonra okul müdürlüklerinden teslim alabilecekler.

Karne günü okula girmeyen öğrenciye herhangi bir ceza uygulanacağına dair MEB tarafından alınmış bir karar yok. Ancak yine de öğrencilerin, eğitim gördükleri okul idaresinden bilgi almaları sağlıklı olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.