KPSS’yi kazanan öğretmene akademi boyunca asgari ücret ödenecek!

KPSS’yi kazanan öğretmene akademi boyunca asgari ücret ödenecek!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez uygulanacak öğretmen akademisi eğitimleri hakkında yeni detaylar açığa çıkmaya başladı. Öğretmen olma yolunda alınan 550 saatlik eğitim boyunca ödenecek ücrete dair yapılan işte o paylaşım...

Bakan Tekin'in öğretmenlik meslek kanunu ile birlikte paylaşmış olduğu Milli Eğitim Akademisi kurulması kararı netliğe kavuştu. KPSS sınavını kazanan öğretmenlerin ek bir eğitimden geçirilmesi kararı doğrultusunda farklı detaylarda açığa çıkıyor. Sınavdan başarılı olanlar puanı ile birlikte akademiye kaydolacak.

550 saat boyunca sürecek akademi eğitimleri 81 ilde Bakanlık tarafından açılmış merkezlerde akademisyenler tarafından verilecek. Bakanlık 700'e yakın akademik personel için ek bir kontenjan tahsis edecek. 550 saat süren eğitim boyunca istenen başarıyı sergileyenler Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarına sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.

Öğretmenlik görevini sözleşmeli olarak yerine getirenler 3 yılını tamamladığında kadrolu öğretmen unvanına sahip olacak.

Atanma sürecinde verilecek eğitimlerde öğretmen adayları ödeme alacak mı?

KPSS sınavından istenen puanı alıp mülakattan başarıyla geçenlerin en çok merak ettiği bu soru sosyal medyada paylaşılan iddia niteliğinde olan haberlere göre yanıt buldu. Bakanlık tarafından konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak paylaşılan o mesajda akademi eğitimi alan öğretmenlerin eğitim süresi boyunca 22.000 TL maaş alacağı söyleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.