LGS Net Hesaplama 2024 Matematik Türkçe Örnekli Anlatım

LGS Net Hesaplama 2024 Matematik Türkçe Örnekli Anlatım
2024 LGS sonrasında en çok araştırılan konular arasında ilk sırayı net hesaplama detayları alıyor. 3 yanlış 1 doğruyu götürür mü? Net hesaplama nasıl yapılır? Örnekli anlatım!

Çok uzun zamandır LGS için çalışan 8. sınıf öğrenciler, Liselere Geçiş Sistemi'nin sona ermesinin ardından sınav stresinden kurtulacak. Ancak sonrasında bu heyecanı yeni bir heyecan bekliyor:: "Sınavı kazanabildim mi?" Bunun için LGS soru ve cevaplarının yayımlanması beklenecek. Ardından da LGS net hesaplama 2024 araştırması yapılacak.

LGS Net Hesaplama 2024

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS soru ve cevaplarının yayımlanmasının ardından öğrenciler tarafından, sorulara verdikleri cevaplar ve doğru cevaplar karşılaştırılacak. Her bir ders için 3 yanlış cevap, bir doğru cevabı götürecek. Ve net hesaplama süreci bu aşamada başlayacak.

20 sorunun bulunduğu Matematik dersinde 14 doğru; 6 yanlış yapan bir öğrencinin yapmış olduğu 6 yanlış, 3 yanlışın 1 doğruyu götürecek olması dolayısı ile toplamda Matematik dersinden 2 doğruyu götürmüş olacak. Böylece öğrencinin Matematik dersi için toplam net sayısı 12 olarak hesaplanacak.

2024 LGS için Türkçe net hesaplaması örneği ise şu şekilde payylaşılabilir: Öğrenciye toplamda 20 sorunun yöneltildiği Türkçe dersinde 17 doğru yanıt vermiş olan öğrenci 3 yanlış cevap vermiş ise Türkçe dersindeki net sayısı 16 olacak; 3 yanlış 1 yanlışı götürecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.