LGS Puan Hesaplama 2024 Ve Derslerin Ağırlıklı Kat Sayıları

LGS Puan Hesaplama 2024 Ve Derslerin Ağırlıklı Kat Sayıları
LGS'yi kazanmak ve kaybetmek arasındaki ince çizgi; öğrencilerin puan hesaplamaları ile belirlenecek. LGS puan hesaplama 2024 nasıl yapılır? Bunun için hangi kat sayılar kullanılır?

8. sınıf öğrencilerinin gireceği LGS, sadece %10 tarafından kazanılacak. Kazanan öğrenciler Türkiye'nin en iyi liselerinde eğitim alma şansı elde edecekler. Ve LGS'yi kazanmanın yolu yüksek puandan geçiyor elbette. Peki 2024 yılında LGS puan hesaplama nasıl yapılır?

LGS Puan Hesaplama 2024

Bu işlem için ilk olarak LGS net hesaplama 2024 sürecinin tam ve doğru olarak uygulanması gerekiyor. Her bir ders için yapılacak olan net hesaplamasının sonrasında, ağırlıklı puan hesaplamasının yapılabilmesi adına, her dersin net sayısının, o dersin ağırlıklı kat sayısı ile çarpılması gerekiyor.

Dersler için belirlenmiş ağırlık kat sayıları şu şekilde:

  • Türkçe : 4,
  • Matematik : 4,
  • Fen Bilimleri : 4,
  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük : 1,
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi : 1,
  • Yabancı Dil : 1

Her bir ders için uygulanan sınavın ortalaması, ilgili dersin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölünmesi ile bulunur.

Öğrencilerin her bir teste ait standart puanları, o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak, tüm öğrencilerin ham puan ortalamalarını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonucunda elde edilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.