LGS sonuç sorgulama Lise sınav sonuç sorgu ekranı

LGS sonuç sorgulama Lise sınav sonuç sorgu ekranı
LGS sonuçları 28 Haziran Cuma günü açıklanacak. Öğrenciler ve veliler sonuçların erken açıklanıp açıklanmayacağını merak ediyor çünkü geçen yıl sonuçlar belirtilen tarihten üç gün önce duyurulmuştu. LGS sonuçları meb.gov.tr üzerinden sorgulanabilecek işte detaylar.

Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçları 28 Haziran Cuma günü açıklanacak. Bu tarih Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024 sınav takviminde belirtildi. Geçen yıl sonuçlar belirlenen tarihten üç gün önce duyurulduğu için bu yıl da erken açıklanma ihtimali merak ediliyor. Sonuçların nereden bakılacağı ise önemli bir konu. Öğrenciler ve veliler LGS sonuçlarını meb.gov.tr adresinden sorgulayabilecek.

Adaylar TC kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girerek sonuçlara ulaşabilecekler. Bu yıl 2 Haziran Pazar günü yapılan sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı. Sınav sonuçları belirtilen tarihte öğle saatlerinde erişime açılacak. Erken açıklanma konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor gelişmeler MEB'in resmi kaynaklarından takip edilebilir.

LGS sonuçları açıklandığında öğrenciler ve veliler meb.gov.tr üzerinden sorgulama işlemlerini yapabilirler. 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS sonuçları 28 Haziran’da açıklanacak ve erken açıklanma ihtimali bulunmakla birlikte kesin bilgi yok.

Sonuçlar MEB’in resmi internet sitesinden TC kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileriyle sorgulanabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.