LGS Soru Ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak? Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

LGS Soru Ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak? Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?
LGS sonrasında en çok merak edilen konular şu şekilde: LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı bu konulara netlik kazandırdı!

LGS sonrasında öğrenciler, sınavı kazanıp kazanmadıklarını değerlendirebilmek için, sınavda çıkmış sorulara ve bu soruların cevaplarına ihtiyaç duyacak. Peki LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS Soru Ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS 2023 yılında 4 Haziran 2024 tarihinde yapılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı, sınav soruları ve cevap anahtarını da aynı gün, sınav sonrasında erişime açmıştı.

2024 yılında 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılan LGS için yine benzer bir durumun söz konusu olması, sınav soru ve cevaplarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gün içerisinde paylaşılması bekleniyor. Ancak konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav kılavuzunda 28 Haziran 2024 olarak belirlenmiştir. Bu tarihe kadar LGS puan hesaplama 2024 süreci tamamlanmış olacaktır.

Sonuçlar açıklandığında sadece öğrencilerin puanları değil, sıralamadaki durumları da yüzdelik dilim içerisinde nerede yer aldıklarına göre belirlenecek olup, tercihler genel olarak bu değere göre yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı, tercihlerin ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yapmış değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.