LGS Ve YKS Öncesinde Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmanın Yolları

LGS Ve YKS Öncesinde Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmanın Yolları
Yaklaşan LGS ve YKS öncesinde ailelerin, çocukları tarafından yaşanan sınav kaygısını aşmalarına yardımcı olmaları gerekir. Bunun için Psikolog ya da Psikiyatrist olmaya da gerek yok. İşte sınav kaygısıyla başa çıkmanın yolları ve bu süreçte ailelere düşen görevler:

Haziran ayının yaklaşması ile birlikte önemli sınavlar da yaklaşıyor. 2 Haziran'da LGS, 8 - 9 Haziran'da YKS düzenlenecek. Her iki sınav da öğrencilerin hayatlarına yön vermelerini sağlayacak. Bu nedenle öğrenciler ve aileleri tarafından hissedilmeye başlanan sınav kaygısı hat safhalara çıkmış durumda. En kötüsü de bu durumun, öğrencinin başarısını dibe vurabilecek olması. Peki sınav kaygısıyla başa çıkmanın yolları arasında neler var?

Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmanın Yolları

• Hem LGS hem de YKS'ye girecek olan adayların anne ve babaları, yaşadıkları sınav kaygısını çok fazla dışa vurup öğrenciye hissettirmemeli. Unutulmaması gereken en önemli detay: O sınava çocuklarının girecek olması ve kendi yaşadıkları kaygı ile çocuğun başarısını olumsuz etkileyebilecekleri gerçeğidir.

• Kaygı bulaşıcı bir hastalıktır. Bu nedenle ailelerin, çocuklarının yanlarında olmaları ve onları bu süreçte destekleyerek aralarındaki iletişimi güçlendirmeleri gerekmektedir. Ailesi rahat olan çocuk, kendisine güvenildiğini hissederek daha sakin kalacaktır.

• Sınav kaygısıyla başa çıkmanın yolları arasında yer alan bir diğer detay da ailelerin, çocuklarının yaşadığı akran zorbalığının farkında olmaları gerektiğidir. Ynutulmaması gerekir ki gençler birbirlerini gaza getirmek için esprili konuşmalar yapabilirler. Ebeveynlerin bu durumu önlemesi, çocuğun sınav kaygısıyla başa çıkmasını sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.