Lise mezuniyet baloları yasaklandı mı?

Lise mezuniyet baloları yasaklandı mı?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan mezuniyet törenleri için bir düzenlemeye gidildi. Buna göre yapılacak olan mezuniyet törenleri için bazı yasaklar ve kurallar getirildi. Buna göre düzenlenmeyen mezuniyet törenleri iptal edilecek. İşte tüm detaylar...

Özellikle lise öğrencilerinin 5 yıldızlı balo salonlarını kiraladıkları mezuniyet törenleri sebebiyle veliler çok zor durumlarda kalmaktalar. Buna göre düzenlenecek olan törenlerde durumu olmayan veliler ise zor durumda kalıyorlardı. Çocuğunun bu törenlerden geride kalmasını istemeyen velilerin maddi anlamda canını yakan bu törenlere bakanlık bir dur dedi.

Artık okul okul mezuniyet törenleri lüks mekanlarda düzenlenmeyecek. Okulların mezuniyet törenleri düzenlenmeden önce tüm velilerden onay alınacak. Alınacak olan onaylarla beraber mezuniyet töreni planları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin onayına sunulacak.

Onay verilmeyen törenler kesinlikle düzenlenmeyecek. İzin alınmadan yapılan törenlerle ilgili okul yönetimlerine soruşturma açılacak. Mezuniyet törenlerinde öğrencilerin yaşına yakışmayan türde kıyafetlerin giyilmesinin önüne geçilecek.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.