Lisede Sınıfta Kalma Var Mı 2024? Ders Geçme Notu Kaç?

Lisede Sınıfta Kalma Var Mı 2024? Ders Geçme Notu Kaç?
Lisede sınıfta kalma var mı? Alınan ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe konan karardan kaçıncı sınıf öğrenciler sorumlu olacak? Sınıf geçme notu kaç?

2024 yılı için karnelerin alınmasına sayılı günler kala, Lisede sınıfta kalma var mı sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Konu ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Lisede öğrenciler sınıfta kalabilecek!

Lisede Sınıfta Kalma Var Mı 2024?

Lisede sınıfta kalma var mı sorusunun yanıtına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre alt sınıflar da dahil toplamda 6 ve daha fazla zayıfı olan Lise öğrencileri sınıfta kalacak.

Bununla birlikte yıl sonu not ortalamasının 50'yi geçmesi halinde sınıf geçme uygulaması da kaldırıldı.

Not ortalaması 50 olan ve 3 dersten başarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçecek. Not ortalaması 50 olan ve başarısız olduğu ders sayısı 4 olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapmaları gerekecek.

Ancak uygulama 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı için alınan bir karar olduğu için kademeli olarak uygulanacak. Belirtilen hususlar 2024 yılında 9. sınıflar için geçerli olacak. 10, 11 ve 12. sınıflar ise geçen yılın kararlarına göre sınıf geçecek ya da sınıf tekrarı yapacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.