MEB çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları var

MEB çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları var
MEB eğitim çalışanlarının bu aralar bazı sorunları var ve acilen çözüm bekleyen sorunlar bunlar. Türk eğitim çalışanları bu sorunlar için çözümler beklemektedir.

MEB çalışanlarının çözüm beklediği konular arasında öğretmenlik meslek kanunu ekonomik krizlere kurban edilmemeli meselesi başı çekmektedir. Aynı zaman da MEB çalışanları ek ders ücretlerinin artırılmasını da talep etmektedir. Bununla beraber uzman ve başöğretmenlik konusunda öngörülen hizmet sürelerinin taahhüt edildiği üzere 5 ve de 10 yıl olunması konusu.

Bunların yanında kademe ilerlemesinin durdurulması cezası da kariyer basamaklarının ilerlemesinde engel teşkil ettiğinden onunda çözüme kavuşması gereken konular arasında yer aldığı bellidir. Tüm bunların yanında bir de sözleşmeli olan öğretmenlerin ve kadrolu öğretmenliğin özlük haklarından faydalanması anayasal bir hak olan aile bütünlüğünün de teminat altına alınması da belli başlı sorunlar arasında görülmektedir.

Yine kadroya sözleşmeli öğretmenlik kaldırılması gündeme alınmalıdır ve son olarak da öğretmen istihdamında mülakat uygulamasının da yok edilmesi gerekmektedir. İşte MEB çalışanlarının belli başlı sorunları bu şekilde ele alınmıştır ve bir an önce çözüme kavuşturulması istenmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.