MEB düşük puanlı öğretmene izin dedi

MEB düşük puanlı öğretmene izin dedi
Milli Eğitim Bakanlığı son aldığı karar da öğretmenin puanı düşükse izin verileceği şeklinde demeç verdi işte ayrıntılar.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı için öğretmenlerin yer değiştirme süreçlerini hizmet puanlarına dayalı olarak düzenlemiştir.

Hizmet puanı öğretmenlerin çalışma sürelerine ve başarı durumlarına göre hesaplanmakta olup yer değiştirme işlemlerinde önemli bir kriter olarak ele alınmaktadır.

Eşit hizmet puanına sahip öğretmenler arasında ise öncelik daha uzun süre hizmet etmiş olanlara verilecektir. Hizmet puanı yetersizliği durumunda ise öğretmenlere aylıksız izin kullanma hakkı tanınmış bu durum kişisel mazeretleri nedeniyle yer değiştirme yapamayan öğretmenlere alternatif bir çözüm sunmaktadır.

Bakanlık bu düzenlemelerle öğretmenlerin motivasyonunu ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı hedeflemekte olup süreçlerin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Yer değiştirme sonuçları bakanlığın resmi web sitesinden ilan edilecek olup sürecin tüm detayları oradan takip edilebilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.